Hvorfor begynde til ridning?

Ridning er en populær sport og for enhver. I Haderup Rideklub lægger vi stor vægt på dette, og særlig sammenholdet har en betydning for os. Vi har medlemmer i alle aldre, og det er værd at vide, at uanset om du er dreng eller pige, mand eller kvinde, så er der faciliteter for dig, og du kan komme og gøre det, du brænder allermest for. Hvis du søger en glimrende motionsform så er ridning noget for dig , og selv hvis du har lyst til at konkurrere, så har vi dét, der skal til. Sommetider rider vi indendørs, andre gange udenfor. Der er rige muligheder for at folde sig ud.

Ridning er sundt, og hvis du ønsker fart over feltet, er du sikker på at kunne få det. Du kan også få de mere rolige motionsture, og der er plads til både trav og galop. Ridning kan være med til at opbygge selvtillid, og det er både sundt at ride og i øvrigt at omgås heste. Der er også fordele for dit helbred ved at kaste dig din kærlighed på ridning og heste.

Hvorfor begynde til ridning i Haderup Rideklub?

Du kan være sikker på at blive holdt fysisk aktiv. Ridning kræver, at du er udenfor i alt lags vejr, og det holder dig på alle måder i gang. Der er også andre aktiviteter i at være rytter, og de indebærer udmugning, grooming, fodring, skubbe trillebøre m.m., og det er alle aktiviteter, der er med til at holde dig i gang. Du opbygger også selvtillid, og selvom ridning er en individuel sportsgren, så er den også et samarbejde mellem hest og rytter, hvor rytteren er leder og lærer for hesten. At lede og lære et opbyggende egenskaber for et menneske. Det kræver både retning og en evne til at sætte sig selv i respekt. Du lærer at få hesten til at adlyde, og du er ansvarlig for disciplineringen.

Ridning er ligeledes med til at reducere stress, og undersøgelser har vist, at selv begrænset omgang med dyr kan sænke blottrykket og mindske stresshormoner. Uanset kan man altid være sikker på, at fysisk udfoldelse er med til at dæmpe enhver form for stress og år du rider holdes du også socialt aktiv. Hos Haderup Rideklub har du mulighed for at møde nye mennesker og få mange nye venner, som oven i købet har den samme interesse som dig. At begynde i Haderup Rideklub kan bane vejen for at danne livslange venskaber og møde mennesker, som du også kan lave ting med uden for rideklubben. Ridning er med til at aktivere den kreative del af din hjerne, når du træner din hest på daglige udfordringer. Uanset om du ejer din egen hest, eller du rider på en anden, så vil du naturligt begynde at opbygge din karakter. Du lærer at tage ansvar, være punktlig og have god sportsånd. Du træner også din tålmodighed i samarbejdet med din hest, og du vil opleve at blive engageret, og din selvtillid og selvsikkerhed vil styrkes. Samhørigheden med naturen og især den omkringliggende skov vil udrette mirakler for både dit mentale og fysiske ve og vel.